To βράδυ του Σαββάτου, το Just The 2 of Us επέστρεψε στους τηλεοπτικούς δέκτες μετά από ενάμιση σχεδόν μήνα, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον στα social media, ως νο1 trend στο ελληνικό twitter και νο36 στην παγκόσμια κατάταξη, με περισσότερα από 12.500 tweets, περισσότερα από ότι στην πρεμιέρα!

Το instagram κατακλύστηκε από backstage στιγμές από παίκτες, παρουσιαστή και κριτές, ενώ στο twitter άναψαν τα σχόλια για τις επιδόσεις των ζευγαριών, την επιλογή των τραγουδιών, αλλά και το άκρως εντυπωσιακό ντεκολτέ της Μαρίας Μπακοδήμου.

Οι τηλεθεατές μπήκαν σε debate για το κατά πόσο η Δέσποινα Βανδή και ο Σταμάτης Φασουλής ήταν ή όχι υπερβολικά αυστηροί με κάποιους παίκτες και οι γνώμες διχάστηκαν. 

Η στιγμή που η Δέσποινα Βανδή επισήμανε την μάλλον ατυχή ενδυματολογική επιλογή του Τρύφωνα Σαμαρά που σέταρε φουστανέλα… από το Zara με σακάκι ταυρομάχου- για να ερμηνεύσει το παραδοσιακό τραγούδι «Το Μαντήλι» μαζί με την coach του Χαρά Βέρρα- έγινε το highlight της βραδιάς με τον κόσμο να χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα, ενώ δεν έμεινε πίσω και το σχόλιο του Σταμάτη Φασουλή στην Κωνσταντίνα Σπυροπούλου για τους τρόπους της, με την χαρακτηριστική ατάκα του «δεν είναι θέμα μέτρων ασφαλείας, είναι μέτρα συμπεριφοράς». 

Το σίγουρο είναι πως μετά από μια σειρά από διαγωνιστικά σόου φέτος, στα οποία είδαμε κριτές να σχολιάζουν μάλλον χλιαρά και αποστειρωμένα τους διαγωνιζόμενους, στο J2US οι κριτές ταρακούνησαν τα νερά λέγοντας τη γνώμη τους με επιχειρήματα και τακτ, αλλά χωρίς να χαϊδεύουν αφτιά –κάτι που μέχρι τώρα έχει αποτυπωθεί στα μάλλον καυστικά σχόλιά τους, όχι τόσο, όμως, και στις βαθμολογίες τους που θα μπορούσαν με άνεση να έχουν κινηθεί πολύ πιο χαμηλά. Από την άλλη η επιείκεια ήταν εύλογη, αφού οι παίκτες του J2US για το χθεσινό επεισόδιο είχαν κάνει πρόβες «εποχής καραντίνας», κυρίως μέσω skype και τηλεφώνου, οπότε ήταν αναμενόμενο να μην είναι πιθανότατα πλήρως προετοιμασμένοι όπως θα ήταν σε μια «κανονικότητα».


Το διαγωνιστικό σόου κινήθηκε σε μια μέση τηλεθέαση του 10%, καταφέρνοντας να ανεβάσει το πολύ χαμηλό lead in του 3,5% που πήρε, αλλά και το μέσο όρο του Open που σημείωσε 7,3% στο δυναμικό κοινό, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, αφού τους τελευταίους 2 μήνες με εξαίρεση το Star, οι άλλοι πέντε ιδιωτικοί σταθμοί κάνουν μάλλον χαμηλές πτήσης τηλεθέασης, με μικρές διαφορές μεταξύ τους.

Η αποχώρηση της Χριστίνας Παππά και του Κωνσταντίνου Φραντζή δεν ήταν έκπληξη, καθώς η είδηση είχε διαρρεύσει ήδη από την Τετάρτη, ήταν όμως μια άβολη στιγμή για τον Νίκο Κοκλώνη, καθώς όπως σχολίασε και ο ίδιος ο παρουσιαστής και τα 3 ζευγάρια που βρέθηκαν επί σκηνής για να ανακοινωθεί το ένα που φεύγει ήταν καλοί του φίλοι. Μάλιστα, η Χριστίνα Παππά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της Τρίτης που μας πέρασε είχε πάθει κρίση πανικού –με την παραγωγή να της έχει προτείνει ακόμα και να μην κάνει act αν δεν ένιωθε καλά. Το κοινό, όμως, δεν μπόρεσε να στηρίξει σε real time το ζευγάρι Παππά-Φραντζή, καθώς το επεισόδιο είναι μαγνητοσκοπημένο και οι τηλεθεατές κατά την προβολή καλούνται να ψηφίσουν το αγαπημένο τους ζευγάρι, ψήφος που προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα στο επόμενο επεισόδιο.