Οι παραγωγοί του Normal People απαίτησαν από την πλατφόρμα να κατεβάσει αμέσως το επίμαχο υλικό και το Pornhub συμμορφώθηκε, ωστόσο οι σκηνές κυκλοφορούν και σε άλλα site με ανάλογο περιεχόμενο... 

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες εβδομάδες για την τολμηρή (για κάποιους) απεικόνιση του σεξ στη σειρά Normal People, η οποία προβλήθηκε στις ΗΠΑ από το Hulu και στο Ηνωμένο Βασίλειο από το BBC Three. Αρκετά δημοσιεύματα έχουν αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο γυρίστηκαν οι σκηνές σεξ ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να επιτευχθεί το άκρως ρεαλιστικό αποτέλεσμα, χωρίς ωστόσο οι ηθοποιοί να αισθανθούν εκτεθειμένοι ή να νιώσουν οποιοδήποτε καταναγκασμό.


Η διαδικασία αυτή περιλάμβανε προσεκτική «χορογραφία» των ερωτικών σκηνών, ειδικά props που επιτρέπουν την πολύ στενή επαφή ανάμεσα στους ηθοποιούς χωρίς επαφή των γεννητικών οργάνων και άλλου είδους τεχνικές, γνωστές στα άτομα του χώρου εδώ και χρόνια.

Είναι λοιπόν κατανοητή η οργή και η αγανάκτηση των παραγωγών της σειράς Normal People όταν συνειδητοποίησαν ότι κάποιοι επιχείρησαν να «ευτελίσουν» τη σκληρή δουλειά του συνεργείου γυρισμάτων και των ταλαντούχων ηθοποιών, με στόχο ένα ρεαλιστικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα, παρουσιάζοντας τις σκηνές της σειράς ως πορνογραφικό υλικό. Σύμφωνα με το Variety, ένα compilation σκηνών από το Normal People διάρκειας 22 λεπτών ανέβηκε στον ιστότοπο Pornhub την περασμένη εβδομάδα, κάτι που φυσικά προκάλεσε την άμεση αντίδραση των δημιουργών της σειράς.

Όπως μεταδίδει η Guardian, οι παραγωγοί της πετυχημένης σειράς απαίτησαν από τη πλατφόρμα πορνογραφικού υλικού να κατεβάσει αμέσως το επίμαχο κλιπ και το Pornhub συμμορφώθηκε. Ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, μέχρι εχθές κυκλοφορούσαν σκηνές σεξ της σειράς και σε άλλα site ανάλογου περιεχομένου.


Ο executive producer του Normal People, Ed Guiney, είπε στο Variety ότι οι δημουργοί αισθάνονται «βαθιά απογοητευμένοι» από την εμφάνιση του υλικου στο μεγάλο πορνογραφικό site, κάτι που όχι μόνο συνιστά παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά «δείχνει και πολύ μεγάλη ασέβεια στους ηθοποιούς που εμπλέκονται και την δημιουργική ομάδα».

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που σκηνές sex από ταινίες και σειρές καταλήγουν σε πορνογραφικά site. Το 2016, to ΗΒΟ έστειλε ειδοποιήσεις για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων σε πολλά site περιεχομένου ανηλίκων, που πρόβαλαν υλικό από τη σειρά Game of Thrones - διάσημη για τις καυτές σκηνές σεξ της.

Το Normal People, που βασίζεται στο best seller της Ιρλανδής συγγραφέως Sally Rooney, χάρισε εξαιρετικά νούμερα στο BBC Three κατά τη διάρκεια του lockdown. Με πρωταγωνιστές τους χαρισματικούς Edgar-Jones και Paul Mescal, η δραματική σειρά των 12 επεισοδίων αφηγείται στην ιστορία της Μαριάν και του Κόνελ και παρακολουθεί πώς εξελίσσεται στον χρόνο η «μυστική σχέση» που δημιούργησαν στο σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιρλανδικό κρατικό κανάλι RTÉ έλαβε 50 παράπονα για τις σκηνές σεξ της σειράς. Ο Lenny Abrahamson, ένας από τους σκηνοθέτες του Normal People, υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο το team προσέγγισε τις ερωτικές σκηνές, υπογραμμίζοντας ότι τα γυρίσματα έγιναν με ευαισθησία και ότι το τελικό αποτέλεσμα είχε πολλά θετικά στοιχεία. Μιλώντας στην Guardian τον Απρίλιο, η σύμβουλος για τις σκηνές σεξ της σειράς Ita O' Brien μίλησε για απεικόνιση στην μικρή οθόνη μιας «ντελικάτης, όμορφης και ανοιχτής σχέσης». «Είχε ζωτική σημασία για εμένα να τιμήσω το γραπτό της Sally», ανέφερε χαρακτηριστικά.

protothema.gr