Ακόμη κι αν εκτιμάτε τα εκπληκτικά οφέλη που προσφέρει η γιόγκα στο σώμα και το μυαλό σας, ίσως αναρωτιέστε για το αν μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Ακόμη κι αν εκτιμάτε τα εκπληκτικά οφέλη που προσφέρει η γιόγκα στο σώμα και το μυαλό σας, ίσως αναρωτιέστε για το αν μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Παρά το γεγονός ότι αν ρωτήσετε κάποιον φανατικό γιόγκι γιατί διάλεξε αυτή τη μορφή άσκησης, πιθανότατα το αδυνάτισμα δε θα είναι ψηλά στη λίστα του, αυτό δε σημαίνει ότι η γιόγκα δεν μπορεί να ενισχύσει το αδυνάτισμα.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να χάσετε βάρος πρέπει να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε και ένας καλός τρόπος να κάψετε θερμίδες είναι η γυμναστική. Η γιόγκα είναι ένας καλός τρόπος να γυμνάσετε όλο το σώμα σας, ωστόσο έχετε κατά νου ότι τα πιο ήπια είδη γιόγκα οδηγούν σε μικρότερη καύση θερμίδων σε σχέση με τα πιο έντονα.

Ωστόσο, η γιόγκα μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του σωματικού σας βάρους και με άλλους τρόπους. Όπως ίσως έχετε ακούσει ξανά ή έχετε παρατηρήσει από προσωπική σας εμπειρία, όταν έχετε άγχος είναι πιο πιθανό να οδηγηθείτε στο νευρικό τσιμπολόγημα και την υπερκατανάλωση τροφής. Η γιόγκα έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα του άγχους και να προσφέρει χαλάρωση, περιορίζοντας έτσι την τάση σας να εκτονώνεστε μέσω του φαγητού.

Επίσης, η ενασχόληση με τη γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην καταπολέμηση της αϋπνίας, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα του ύπνου. Από την άλλη, ο ανεπαρκής ύπνος έχει συνδεθεί με αύξηση του βάρους, καθώς και με μειωμένα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης (η οποία μειώνει την όρεξη για φαγητό).

Με λίγα λόγια, η γιόγκα μπορεί να επηρεάσει θετικά την καθημερινότητά σας, οδηγώντας παράλληλα σε απώλεια βάρους. Ακόμη κι αν με ένα τυπικό μάθημα γιόγκα δεν καίτε τον ίδιο αριθμό θερμίδων που θα καίγατε κάνοντας crossfit, αυτό δεν πρέπει να σας αποτρέψει από το να την επιλέξετε ως μέθοδο εκγύμνασης. Άλλωστε, είναι πιο εύκολο να εντάξουμε στη ζωή μας ένα είδος γυμναστικής που μας ευχαριστεί.

imommy.gr