Άσχημα τα νέα για όλους εμάς που λατρεύουμε το κλασικό ιαπωνικό πιάτο, μιας και σύμφωνα με γιατρούς μπορεί η κατανάλωση του να κάνει κακό στην υγεία μας!

Γιατροί από νοσοκομείο της Λισαβόνας περιέγραψαν στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal Case Reports την περίπτωση 32χρονου Πορτογάλου, ο οποίος υπέφερε από στομαχόπονους, έκανε εμετό και είχε πυρετό επί μία εβδομάδα και όπως διαπιστώθηκε, είχε παρασιτικές προνύμφες στα τοιχώματα του εντέρου του εξαιτίας κατανάλωσης σούσι.


Συγκεκριμένα, o 32χρονος είχε υποστεί ανισακίαση, μια λοίμωξη που προκαλείται από το παράσιτο Anisakis simlex μετά την κατανάλωση ωμών ψαριών. Τελικά οι γιατροί αφαίρεσαν τις προνύμφες με τη χρήση ειδικού τύπου πλέγματος και τα συμπτώματα του ασθενή υποχώρησαν άμεσα.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς ολοένα και πιο συχνά εμφανίζονται τέτοιου είδους περιστατικά στις δυτικές χώρες, ενώ στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα. Όπως μας συμβουλεύουν μάλιστα, είναι καλό να αφαιρούμε τα εντόσθια του ψαριού και να το καταψύχουμε για τουλάχιστον 4 μέρες προτού το μαγειρέψουμε. Για να το καταναλώσουμε ωμό, ούτε λόγο!

olivemagazine.gr