Έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο λουρί από παλιά ρούχα και κατέβασε τον σκύλο του από το παράθυρο του τρίτου ορόφου για την καθιερωμένη βόλτα.

Ο κινέζος ιδιοκτήτης του σκύλου δέχτηκε την κατακραυγή του κόσμου, αλλά και φιλοζωικών οργανώσεων, δήλωσε όμως ότι είναι ο μόνος τρόπος, καθώς δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του εξαιτίας του πρόσφατου και σκληρού lockdown.

Ο κύριος Li, όπως τον κατονομάζουν τα κινεζικά μέσα, έφτιαξε ένα σχοινί 18 μέτρων από παλιά ρούχα ώστε να κατεβάσει τον σκύλο από το παράθυρο του διαμερίσματός του. Από ύψος 12 μέτρων.


Είπε πως κατέφυγε στον ακραίο αυτό τρόπο καθώς του απαγορεύουν να βγει από το σπίτι του. Το βίντεο καταγράφηκε την Κυριακή σε πόλη της βόρειας Κίνας, όπου σημειώνεται ένα νέο κύμα κορονοϊού, θέτοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Είπε πως ήταν ανάγκη να βγει το σκυλί, καθώς πριν το lockdown το έβγαζε βόλτα τρεις φορές τη μέρα. «Το σκυλί γαύγιζε γιατί ήθελε να κάνει την ανάγκη του, κι έτσι αναγκάστηκα να καταλήξω σε αυτή την ιδέα», είπε στην κρατική τηλεόραση του Πεκίνου.

Πολλοί άνθρωποι πάντως εμφανίστηκαν αποτροπιασμένοι στα κοινωνικά μέσα από τη μέθοδο του Li…