Ένας έφηβος από την Βρετανία διέπραξε την πρώτη του εγκληματική πράξη σε ηλικία μόλις 13 ετών και γλύτωσε τη φυλακή.

Ο έφηβος, ηλικίας σήμερα 16 ετών, ο οποίος έχει πει στην αστυνομία ότι απλά ήθελε να δείχνει “cool”, δήλωσε ένοχος σε δύο κατηγορίες περί διασποράς τρομοκρατικών δημοσιεύσεων και σε 10 κατηγορίες κατοχής τέτοιου είδους δημοσιευμάτων.

Τον Ιούνιο του 2019, όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών, το αγόρι έγινε αρχηγός του απαγορευμένου σήμερα βρετανικού πυρήνα μια διεθνούς ακροδεξιάς διαδικτυακής οργάνωσης, που ονομαζόταν Feuerkrieg Division (FKD). Η FKD_GB αποτελείτο από έξι μέλη, όταν ο έφηβος συνελήφθη.

Εισαγγελείς ανέφεραν πως είχε επίσης «κατεβάσει» υλικό σχετικά με τον τρόπο κατασκευής εκρηκτικών, βομβών μολότοφ και ναπάλμ και τον τρόπο κατασκευής ενός πυροβόλου AK-47

«Οι πολίτες θα αναστατωθούν δίκαια που ένας 13χρονος είχε το πιο σοκαριστικά νεοναζιστικά πιστεύω και είχε αρχίσει να συλλέγει εγχειρίδια για την κατασκευή βομβών και πυροβόλων όπλων», δήλωσε η Τζένι Χόπκινς από την Εισαγγελία.

«Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ρατσιστικές απόψεις και ήθελε απλά να δείχνει «cool», όμως τα αποδεικτικά στοιχεία τον ώθησαν να δηλώσει ένοχος σε κατοχή και διασπορά τρομοκρατικού υλικού».

Όταν συνελήφθη, αστυνομικοί βρήκαν ότι το αγόρι, που δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους, είχε μια ναζιστική σημαία στο σπίτι του στο Κόρνγουολ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, όπου διέμενε με τη γιαγιά του.

Οι εισαγγελικές αρχές αποκάλυψαν ότι είχε αναρτήσει μηνύματα σε ακροδεξιά φόρουμ σχετικά με τη δολοφονία ομοφυλόφιλων, εβραίων και ξένων με τη χρήση βομβών με καρφιά, πυροβόλων όπλων και άλλων μεθόδων.

Καταδικάστηκε σε 24 μήνες παραμονή σε κέντρο επανένταξης νέων, μια τιμωρία που δεν ισοδυναμεί με ποινή φυλάκισης.