Στις 26 Ιανουαρίου 2020 κυκλοφόρησε η πιο σοκαριστική είδηση που έμελλε να διαβάσουμε και να μας αλλάξει τη ζωή. Ο μπασκετμπολίστας Kobe Bryant και η 13χρονη κόρη του Gianna βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη. Άγνωστες αιτίες, ανέφεραν τότε τα δημοσιεύματα, όμως τα τελευταία 24ωρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου μια νέα είδηση.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών αποκάλυψε τα ευρήματά του σχετικά με τη διερεύνησή του για το θανατηφόρο ατύχημα ελικοπτέρου που σκότωσε τον Kobe Bryant, την 13χρονη κόρη του Gianna και 7 άλλους. Όπως ίσως θα θυμάσαι ο καιρός εκείνη την ημέρα που ταξίδεψαν δεν ήταν και ο καλύτερος.

Ο πιλότος λοιπόν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τα ευρήματα υπέστη «χωρικό αποπροσανατολισμό» αφού πετούσε μέσα από σύννεφα και αποπροσανατολίστηκε. Ο επίσημος ορισμός του «χωρικού αποπροσανατολισμού» είναι η «αδυναμία ενός χειριστή να ερμηνεύει σωστά τη στάση του αεροσκάφους, το υψόμετρο ή την ταχύτητα του αέρα σε σχέση με τη γη ή άλλα σημεία αναφοράς».

Οι νεκροί επιβάτες περιλαμβάνουν επίσης την Alyssa Altobelli, την Keri Altobelli, τον John Altobelli, την Christina Mauser, τον Payton Chester και τη Sarah Chester, καθώς και τον πιλότο Ara Zobayan.

Η συντριβή έλαβε χώρα στις 26 Ιανουαρίου 2020 και κατά την επέτειο ενός έτους, διασημότητες απέτισαν φόρο τιμής στον Kobe, τη Gianna και τις άλλες ζωές που έχασαν. Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλες τις οικογένειες από αυτήν την τρομερή τραγωδία.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον πιλότο, και ίσως η έκφραση «ήταν η κακιά στιγμή» να είναι η πλέον ιδανική να περιγράψει την κατάσταση και το τραγικό συμβάν.