Αποβλήθηκε από την Eurovision 2021, η συμμετοχή της Λευκορωσίας, λόγω των πολιτικών στίχων που είχε το τραγούδι που θα εκπροσωπούσε τη χώρα.


Το κομμάτι της Λευκορωσίας σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όπως και αυτό της Κύπρου και έτσι η EBU αποφάσισε να το θέσει εκτός του μουσικού διαγωνισμού. Μάλιστα έδωσε την ευκαιρία στη χώρα να καταθέσει μία νέα συμμετοχή ωστόσο το πλάνο αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Η ανακοίνωση της Eurovision για τη Λευκορωσία

«Την Τετάρτη 10 Μαρτίου γράψαμε στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας που ευθύνεται για τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision για να ζητήσουμε να κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε η φετινή τους συμμετοχή να εναρμονίζεται με τους κανονισμούς του διαγωνισμού. Το BTRC υπέβαλε νέο τραγούδι, από τους ίδιους δημιουργούς εντός της συμφωνημένης διορίας.

Η EBU και το Δ.Σ. του διαγωνισμού μελέτησαν προσεκτικά τη νέα συμμετοχή ώστε να κρίνουν αν είναι κατάλληλο να διαγωνιστεί. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και η νέα υποβολή παραβιάζει τους κανονισμούς που διασφαλίζουν ότι ο Διαγωνισμός δεν χειραγωγείται και δεν αμφισβητείται η υπόληψή του. Καθώς η BTRC δεν κατάφερε να υποβάλει κατάλληλο κομμάτι εντός προθεσμίας, δυστυχώς η Λευκορωσία δεν θα συμμετέχει στην 65η Eurovision τον Μάιο» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.