Οι συντάκτες του Ratpack σου προτείνουν τρία φιλμ για τώρα που έχουμε ακόμα καραντίνα.

Ημέρα Παρασκευή σήμερα και τα βάσανα της εβδομάδας επιτέλους φτάνουν προς το τέλος τους. Ένα Σαββατοκύριακο ακόμα απλώνεται μπροστά μας, όπου η πιθανή κακοκαιρία ενδέχεται να μας κρατήσει μέσα, με αποτέλεσμα να περάσουμε αρκετή ώρα μπροστά στην τηλεόρασή μας.

Δεν ξέρουμε αν θα ξενυχτήσεις προκειμένου να δεις την Τελετή των Όσκαρ τα ξημερώματα της Δευτέρας, ωστόσο χρέος μας είναι να σε βάλουμε σε Οσκαρικό mood και οι δυο από τις τρεις ταινίες που σου προτείνουμε έχουν άρωμα από το Κόκκινο Χαλί.

Την προηγούμενη φορά σου προτείναμε μία εκ των ταινιών που ο πρωταγωνιστής παίζει δυνατά για το Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου.

Όπως συνηθίζουμε τις Παρασκευές, σου προτείνουμε μία νέα προβολή, μία ταινία για την παρέα και μία κλασική, αν και αυτή τη φορά θα την πούμε απλώς, οσκαρική.


Νέα Κυκλοφορία: Nobody (Amazon)

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: O Hutch Mansell δείχνει να είναι ένας συνηθισμένος σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, ωστόσο μια ληστεία στο σπίτι του θα του αλλάξει τη ζωή. Για την ακρίβεια θα του ξυπνήσει τις μνήμες από μια προηγούμενη, καλά κρυμμένη ζωή, όπου δεν ήταν ένας ήρεμος οικογενειάρχης αλλά ένας εκπαιδευμένος δολοφόνος. Και κάπως έτσι αρχίζουν τα μπλεξίματα.


Μας αρέσει γιατί: Από το «Better Call Saul» ο Derek Odenkirk κάνει εντυπωσιακή βουτιά στον κόσμο των action movies και σαν άλλος John Wick, έρχεται να δώσει πινελιές ατελείωτου ξύλου και αδρεναλίνης. Μπορεί το γεγονός ότι θυμίζει ένα κράμα John Wick και Equalizer να αποθαρρύνει ορισμένους, ωστόσο όσο περίεργο και αν ακούγεται, το συγκεκριμένο φιλμ δεν είναι μια ταινία που έχεις ξαναδεί αλλά διαθέτει δικό της τρόπο, εκπέμποντας διαφορετικά συναισθήματα από εκείνα των Keanu Reeves και Denzel Washington. Με λίγα λόγια, αξίζει να τη δεις.

Ηθοποιοί: Bob Odenkirk, Connie Nielsen, Aleksei Serebryakov, RZA, Michael Ironside, Colin Salmon, Christopher Lloyd
Σκηνοθεσία: Ilya Naishuller






Για την παρέα: Borat Subvenent Moviefilm

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Ο αγαπημένος μας Καζάκος δημοσιογράφος, Borat Sagdiyev επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, όχι όμως για να ζητήσει σε γάμο την Pamela Anderson, αλλά για να σώσει τον εαυτό του και την ίδια του την κόρη, Tutar, προσφέροντάς τη ως νύφη στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Trump, Mike Pence.


Μας αρέσει γιατί: Πολλοί δεν την έχουν πάρει στα σοβαρά και δυστυχώς για αυτούς, δεν έχουν πράξει σωστά. Ο Borat είναι στα αλήθεια μια κωμική φιγούρα, ωστόσο ο Sacha Baron Cohen έχει βγάλει αρκετούς λαγούς από το καπέλο του στη νέα του περιπέτεια. Με τον ίδιο διασκεδαστικό τόνο, θα αφηγηθεί την ιστορία περιπλάνησής του στην Αμερική και το αποτέλεσμα είναι διθυραμβικό. Στην Τελετή των Όσκαρ θα είναι υποψήφια για τις Κατηγορίες Διασκευασμένου Σεναρίου και Καλύτερης Ηθοποιού Β' Ρόλου (Maria Bakalova).

Ηθοποιοί: Sacha Baron Cohen, Maria Bakalova, Dani Popescu, Tom Hanks
Σκηνοθεσία: Jason Woliner







Οσκαρική Ταινία: Crash

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Σε μια συνοικία του Los Angeles ένα σύνολο ασχέτων μεταξύ τους ανθρώπων θα βρεθούν ο ένας στο δρόμο του άλλου, σαν μια μεγάλη «σύγκρουση» -crash στα αγγλικά. Όλα αυτά γίνονται στο περιθώριο μιας ένοπλης ληστείας, ενός δολοφονικού χτυπήματος και δύο τροχαίων, όλα με φόντο το ρατσιστικού αστυνομικό τμήμα της πόλης αλλά και του άδικου δικαστικού συστήματος της Καλιφόρνια. Τελικά δεν είναι και τόσο τυχαία η «σύγκρουση» όλων αυτών των ανθρώπων.


Μας αρέσει γιατί: Πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει ως τη χειρότερη ταινία που κατέκτησε ποτέ Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ωστόσο το Crash είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ιστορία με πολύ βαθύτερο νόημα σήμερα, από ότι το 2006. Με δεδομένο ότι βασίζεται στα βιώματα του σκηνοθέτη και σεναριογράφου, Paul Haggis, το συναίσθημα από το κοινωνικό δράμα όλων αυτών των ανθρώπων που συγκρούονται είναι ικανό να σου αλλάξει την κοσμοθεωρία.

Ηθοποιοί: Sandra Bullock, Matt Dillon, Don Cheadle, Brendan Fraser, Ludacris, Thandiwe Newton, Terence Howard, Jennifer Esposito
Σκηνοθεσία: Paul Haggis