Την άποψή τους για την κλιμακούμενη ένταση στη διαμάχη Ισραήλ – Παλαιστίνης κατέθεσαν και διάσημες κυρίες, με αποτέλεσμα το ήδη τεταμένο κλίμα στο διαδίκτυο να πάρει φωτιά!

Η «Wonder Woman» Γκαλ Γκαντό, που έχει υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό, έγραψε στο twitter ότι «η χώρα είναι σε πόλεμο», συμπληρώνοντας πως η καρδιά της σπαράζει εξαιτίας της βίας. «Το Ισραήλ αξίζει να ζήσει ως ένα ελεύθερο και ασφαλές έθνος. Οι γείτονές μας αξίζουν το ίδιο. Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Προσεύχομαι αυτή η αδιανόητη εχθρότητα να σταματήσει, προσεύχομαι οι ηγέτες μας να βρουν λύση, ώστε να ζήσουμε πλάι πλάι ειρηνικά» έγραψε. Κάποιοι έσπευσαν να κριτικάρουν την ανάρτησή της ως «προπαγάνδα» υπέρ του Ισραήλ, με αποτέλεσμα η Γκαντό να κλείσει τα σχόλια στην ανάρτησή της.

Οι Παλαιστίνιοι

Η Ριάνα μέσω Instagram δήλωσε επίσης συντετριμμένη από όσα συμβαίνουν μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, με παιδιά και από τις δύο πλευρές να κρύβονται στα καταφύγια και κάποια να πεθαίνουν. Και αυτή βρέθηκε αντιμέτωπη με αντιδράσεις, επειδή, όπως κατηγορήθηκε, «έπαιξε το χαρτί “όλες οι ζωές είναι σημαντικές”».

Τέλος, το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ μόνο για ουδετερότητα δεν μπορεί να κατηγορηθεί, αφού σε ανάρτησή της στο Instagram εξέφρασε τη στήριξή της στους Παλαιστινίους. «Οι γενιές του μέλλοντος θα κοιτάζουν στο παρελθόν χωρίς να μπορούν να πιστέψουν πως επιτρέψαμε οι Παλαιστίνιοι να υποφέρουν για τόσο καιρό. Μια ανθρώπινη τραγωδία εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Πολιτικοί ψελλίζουν ουδετερότητες, από φόβο μην εγκληθούν, ενώ ο κόσμος παραμένει σιωπηλός, ώστε να αποφύγει να προσβάλει τους λάθος ανθρώπους» έγραψε, χωρίς να μασάει τα λόγια της.