Ποιος είναι ο κορυφαίος στο είδος του horror/thriller όταν μιλάμε για συγγραφή; Ο Στίβεν Κινγκ. Ποιος είναι αυτός που έχει δει σχεδόν όλα του τα έργα να γίνονται σειρές και ταινίες, αλλά δεν έχει γράψει σενάριο δικό του για πάνω από 25 χρόνια; Ο Στίβεν Κινγκ.

Ποιος είναι αυτός που υπογράφει τη νέα σειρά της Apple TV και δηλώνει ότι είναι το αγαπημένο του έργο απ΄όσα έχει γράψει; Ο Στίβεν Κινγκ.

Όπως καταλαβαίνετε, όλα τα ερωτήματα καταλήγουν στην ίδια απάντηση, η οποία όμως ακολουθείται από μερικές ακόμη λεπτομέρειες που ενισχύουν το κίνητρο για να περιμένουμε πώς και πώς το Lisey’s Story.

Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση δουλειάς του Κινγκ, καθώς σε συναντάμε συχνά το ερωτικό στοιχείο, τον ρομαντισμό, έστω και μέσα απ΄αυτή την εκδοχή που φτάνει σε ένα ψυχολογικό θρίλερ που είναι ίσως από τα πιο κοντινά στην πραγματικότητα έργα του.

Αυτό γιατί το Lisey’s Story ερμηνεύει τις διεργασίες που κάνει το μυαλό μιας γυναίκας σε πνευματική άρνηση. Η Λίζι Λάντον έχει μόλις χάσει τον άντρα της και τον θρηνεί, πονάει γιατί της λείπει. Αυτός ο πόνος όμως αποτελεί το εφαλτήριο για να ξεκλειδώνονται σταδιακά μνήμες που το μυαλό της είχε μπλοκάρει ή είχε καταχωνιάσει κάπου πολύ βαθιά στο ασυνείδητο.

Αυτές οι μνήμες δημιουργούν μια εντελώς άλλη εικόνα του άντρα της, μια εικόνα που γεννά τρόμο και στην ουσία σβήνει μονοκοντυλιά μια ολόκληρη ζωή, δεκαετίες συναισθημάτων.


Κι όλο αυτό συμβαίνει μέσα σε ένα κυνηγητό για πράγματα που της αποκαλύφθηκαν, τα οποία είχε ξεχάσει, αλλά τώρα το παρελθόν έρχεται με το ζόρι στο παρόν. «Ήταν αληθινό ή αποκύημα της φαντασίας μου;» αναρωτιέται η Λίζι και γύρω της απλώνεται όλο το σκοτάδι που διατηρούσε μέσα της.

Το Lisey’s Story κάνει πρεμιέρα με τα 2 πρώτα επεισόδια στις 4 Ιουνίου, ενώ συνολικά η σεζόν αποτελείται από 8, με το Apple TV να χτίζει μια καλή παράδοση στις μίνι σειρές, φέρνοντας μας ένα χρόνο μετά το Defending Jacob, μια σειρά πολλά υποσχόμενη.

Όχι μόνο λόγω του Κινγκ, αλλά γιατί τη σκηνοθεσία κάνει ο Πάμπλο Λαραΐν (Jackie, Ema, No, El Club, Neruda) και στο καστ υπάρχουν οι Τζούλιαν Μουρ, Κλάιβ Όουεν, Ρον Σίφας-Τζόουνς και Τζένιφερ Τζέισον-Λάι.

menshouse.gr