Ο ηθοποιός δεν θα δανείσει ούτε τη φωνή του στον Τζακ Σπάροου για τη μεταφορά της ταινίας «Οι πειρατές της Καραϊβικής» σε βιντεοπαιχνίδι.

Η δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ φαίνεται να έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την καριέρα του.

Η ήττα του στην τελευταία δίκη, καθώς και το δημοσίευμα της εφημερίδας Sun, που τον χαρακτηρίζει ως «wife beater», ότι χτυπάει δηλαδή την γυναίκα του, στάθηκαν αφορμή για το διάσημο franchise των «Πειρατών της Καραϊβικής» και του prequel του Χάρι Πότερ «Fantastic Beasts» να τον απολύσουν.

Ο ηθοποιός δεν έχει συμμετάσχει σε κανένα πρότζεκτ από το 2020, ενώ ακόμα και οι εταιρείες που του πρόσφεραν δουλειά, έχουν αποσύρει τις προτάσεις τους. Ακόμα και στην μεταφορά της διάσημης ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» σε βιντεοπαιχνίδι, οι παραγωγοί δεν δέχτηκαν να δανείσει ο Τζόνι Ντεπ την φωνή του στον Τζακ Σπάροου. Παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός ενσάρκωνε τον συγκεκριμένο χαρακτήρα από το 2003, στο επίσημο τρέιλερ για την προώθηση του βιντεο-παιχνιδιού ακούγεται κάποιος άλλος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωνή ανήκει στον ηθοποιό Τζέραρντ Μπάτλερ, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που την δανείζει στον χαρακτήρα του Τζακ Σπάροου. Έχει εμφανιστεί σε τρία ακόμη παιχνίδια, όπου υπάρχει ο χαρακτήρας του διάσημου πειρατή.

Ο παραγωγός των ταινιών, Τζέρι Μπρακχάιμερ στο παρελθόν είχε αναφερθεί στην τύχη του Τζακ Σπάροου, δεδομένων όσων ακούγονται για τον Τζόνι Ντεπ, και είχε δηλώσει πως ακόμα δεν γνώριζε αν θα επέστρεφε στην σειρά ταινιών. Πάντως, στην 6η κατά σειρά ταινία, πρωταγωνίστρια θα είναι η Μάργκοτ Ρόμπι, κάνοντας την πειρατική ζωή...γυναικεία υπόθεση.