Αυτή η φωτογραφια τραβήχτηκε στο μέτρο της πόλης της Νέας Υόρκης circa 1976, λίγες ώρες αφού απέρριψαν την νεαρή εικονιζόμενη ηθοποιο στο κάστινγκ της ταινίας King Kong επειδή οι Ιταλοί παραγωγοί δεν την έβρισκαν αρκετά όμορφη. («Che brutta» ακούστηκε μεταξύ αυτών στον μεταξύ τους διάλογο)

Χωρις να πάρει προσωπικά την άγαρμπη απόρριψη και να λιγοψυχησει, τους ευχαρίστησε και απεφανθη «Κριμα που δεν με βρίσκετε αρκετά όμορφη για τον ρόλο, θα αναζητήσω στην επόμενη ευκαιρία την τύχη μου σε μια θάλασσα απέραντη με ευκαιρίες και με ανθρώπους περισσότερο ευγενείς.»

Σήμερα η συγκεκριμένη μετράει είκοσι-δυο υποψηφιότητες για Όσκαρ και τρεις νίκες ανάμεσα σε αλλες τριαντα-δυο υποψηφιότητες για Golden Globe Awards με εννια νίκες εξ’αυτων.

Η ζωή εξάλλου είναι συνήθως πολύ λιγότερη σε απόθεμα από ο,τι πραγματικά μας συμβαίνει σε σχέση με το πως αντιδράμε εμείς αε αυτά που μας συμβαίνουν. Ο,τι περνάμε στην διαδρομή μας είναι ο,τι μας προετοιμάζει για την κατάκτηση του στόχου. Η απόρριψη είναι επαναπροσδιορισμός. 

Η απόρριψη δεν σημαίνει πως δεν είσαι γενικά καλός σε αυτό που κάνεις. Μπορεί απλά να σημαίνει πως αυτός που σε απορρίπτει έχει αποτύχει στο να δει τι πραγματικά έχεις να προσφέρεις!

Στις 22.6.49, αυτή η εξέχουσα ηθοποιός, αυτός ο ζωντανός μύθος του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, γεννήθηκε πριν 72 χρόνια! Και το όνομα αυτής, Meryl Streep.