Τα 60α γενέθλιά του γιόρτασε ο Barack Obama στις 7 Αυγούστου με ένα πάρτι γεμάτο χορό και χαλαρή διάθεση. Στο πάρτι του βρέθηκαν πολλοί celebrities, ενώ οι φωτογραφίες και τα video που κυκλοφόρησαν δείχνουν τον πρώην Πρόεδρο των Η.Π.Α να χορεύει σε ξέφρενο ρυθμό.

Στο video, το οποίο ανήρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η DJ Erykah Badu, φαίνεται ο Barack Obama, με χαλαρή αμφίεση να χορεύει και να αγκαλιάζεται με την τραγουδίστρια H.E.R, που ήταν καλεσμένη.Τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα έγιναν αφορμη για να ξεκινήσει μια ολόκληρη ρητορική γύρω από το δικαίωμα του πολιτικού να διασκεδάζει τη στιγμή που η κρίση του κορωνοϊού δεν έχει περάσει, χωρίς να φορά μάσκα ή να τηρεί τα μέτρα προστασίας.

Για να παρευρευθούν στο πάρτι, ωστόσο, όλοι οι καλεσμένοι έπρεπε να έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού, ενώ οι καλεσμένοι είχαν μειωθεί δραστικά, λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα. Πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ των καλεσμένων ήταν η Beyonce με τον Jay Z και η Oprah Winfrey, η οποίοι δεν παρευρέθησαν λόγω φόβου για τον κορωνοϊο.