Μέχρι και το Χόλιγουν αντιδρά στην κυβερνητική πολιτική των άκριτη πολιτική των εκκενώσεων που οδηγεί δεκάδες χιλιάδες σπίτια στη πυρά και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους άστεγους, λόγω των πυρκαγιών.

Η σταρ του Χόλυγουντ Κέιτ Μπλάνσετ σχολίασε στο Instagram το τι συμβαίνει στη χώρα μας και τα λόγια της ραγίζουν καρδιές.

Συγκεκριμένα έκανε repost ένα βίντεο που κυκλοφορεί από τη λίμνη Ευβοίας που καιγόταν τις προηγούμενες ημέρες και έγραψε: «Καταστροφή σε εξέλιξη! Τρομερές πυρκαγιές καταστρέφουν την Ελλάδα καθώς και άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Τουρκία. Αυτές οι εικόνες είναι γυρισμένες στο νησί της Εύβοιας, κοντά στην πόλη Λίμνη. Οι τουρίστες και οι κάτοικοι πρέπει να εκκενωθούν δίπλα στη θάλασσα και πολλά σπίτια βυθίζονται στον καπνό.

Η αύξηση των ακραίων φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες, κατολισθήσεις ή δασικές πυρκαγιές) είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Αυτό γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένο σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Εάν οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο δεν αναλάβουν δράση και αλλάξουν τον τρόπο που καταναλώνουμε, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Ο τοίχος πλησιάζει και δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμη το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης… Δεν είναι αργά!».

Λίγο πριν κάνει το post για την Εύβοια η διάσημη ηθοποιός έκανε repost από το @cgtneurope ένα άλλο βίντεο που δείχνει στιγμιότυπα από τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία. Μια ανάρτηση που τη συνόδευε το εξής caption: «“Να φύγουμε και να πάμε πού; Και να αφήσουμε τα σπίτια μας να καούν; Αν φεύγαμε, αυτό το μέρος θα είχε καεί”. Οι Έλληνες χωρικοί, μερικοί άνω των 70 ετών, αρνούνται τις εντολές εκκένωσης και μένουν για να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές που απειλούσαν την αρχαία Ολυμπία».