Σίγουρα σας έχει τύχει κατά της διάρκεια του σεξ να έχετε έρθει σε δύσκολη κατάσταση και να νιώσατε άβολα και εξαιρετικά αμήχανα λόγω της κακής ώρας.


Κοκκινίσετε από ντροπή ενώ στη συνέχεια διστάσατε να το συζητήσετε με το σύντροφος σας και πολύ περισσότερο με τον γυναικολόγο σας. Δείτε ποιες είναι οι άβολες καταστάσεις με τις οποίες έρχονται συχνά αντιμέτωπες οι γυναίκες!

Άσχημη μυρωδιά


Όπως εξηγεί ο γυναικολόγος Α.Γρίβας συγκεκριμένες μέρες του κύκλου μπορεί ο γυναικείος κόλπος να έχει εντονότερη μυρωδιά, αυτό όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Πάντως στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά είναι πάρα πολύ έντονη και παράγονται κολλώδη υγρά, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον γυναικολόγο αφού κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει μόλυνση και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ακούγονται ήχοι από τον κόλπο


Ούτε να το θυμάστε δεν θέλετε αλλά κάποιες φορές ακούσατε διάφορους ήχους . Σύμφωνα με τον ειδικό ''κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής μέσα στον κόλπο μπορεί να παγιδευτεί μια μικρή ποσότητα αέρα που μετά, όταν η ένταση πέσει και ο κόλπος χαλαρώσει, ξαναβγαίνει προς τα έξω δημιουργώντας ήχους που μοιάζουν με αερισμό''.

Κολπική ξηρότητα


Συμβαίνει στις περισσότερες γυναίκες σε κάποια στιγμή να αντιμετωπίζουν πρόβλημα κολπική ξηρότητας εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών. Η άτυχη αυτή στιγμή μπορεί να διορθωθεί με τη χρήση λιπαντικών προϊόντων.

Όταν το μυαλό ταξιδεύει


Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΜΑΣ το 50% των γυναικών και το 75% των ανδρών φαντασιώνονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Δεν είναι κατ’ανάγκη κακό αλλά θεωρείται ένας υγιής και φυσιολογικός τρόπος να ερεθιστεί κάποιος και να έχει μια καλή ερωτική πράξη.