Είναι η πιο διάσημη αθλήτρια της Σουηδίας και ξεχωρίζει για το σώμα της, το οποίο παρομοιάζει με Ferrari.
Η Κάντι Σάγκνια γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1994 και είναι από τις πιο διάσημες αθλήτριες στη Σουηδία. Με ρίζες από τη Γκάμπια ειδικεύεται στο άλμα εις μήκος και ξεχωρίζει για το καλλίγραμμο κορμί της.

Η μετακόμιση από την Γκάμπια

Η μητέρα της Σουτάι γεννήθηκε στην Γκάμπια, αλλά μεγάλωσε στη Σουηδία και μεγάλωσε 8 παιδιά. Οι γονείς της Σάγκνια μετακόμισαν από τη Γκάμπια στη Σουηδία τη δεκαετία του 1980. Η μητέρα της παρέμεινε μονογονεϊκή με οκτώ παιδιά το 1999, όταν η Κάντι ήταν 5 ετών.
«Υπήρχε αγάπη και γέλιο, αλλά και θλίψη. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσωπικότητες στην οικογένειά μου, αλλά από την άλλη πλευρά, μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι ότι βοηθάμε ο ένας τον άλλον» τόνισε η Κάντι.
Φλορίκα Λεονίντα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.08.2021
Αθλητικά
Γυμνάστρια έγινε συνοδός πολυτελείας για να ζήσει: Το χρυσό στην Πάτρα και τα 1.000 ευρώ ανά πελάτη

Η έλλειψη χρημάτων

Η μητέρα της έκανε δύο δουλειές για να μεγαλώσει τα 8 παιδιά της, αλλά τα χρήματα δεν ήταν αρκετά για τα απαραίτητα.
«Μερικές φορές ήταν πολύ, πολύ δύσκολο. Όταν ξεκίνησα τον στίβο, μου άρεσαν οι φανέλες της Nike. Η τιμή ήταν 699 κορώνες (περίπου 69 ευρώ), οπότε σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να πάρω» θυμάται και τώρα είναι αθλήτρια της Nike, είναι επίσης πρέσβειρα για προϊόντα υγείας και τρόπου ζωής.
Πάντως, η καριέρα της Κάντι Σάγκνια θα είχε τελειώσει χωρίς την υποστήριξη του συλλόγου της Γκέτεμποργκ Ούλεβι.
Ίνγκριντ ντε Ολιβέιρα  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.07.2021
Αθλητικά
Αθλήτρια που αναστάτωσε σεξουαλικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο πάει και στο Τόκιο - Φωτογραφίες

Οι αγωνιστικές επιτυχίες

Το 2021, η Σάνια κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Χώρου στο Τορούν της Πολωνίας με άλμα 6,75μ. Αυτή ήταν η καλύτερη επιτυχία της στο ανώτερο επίπεδο. Είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2010. Η Κάντι ξεκίνησε τον στίβο το 2007.

Φαγητό, γυμναστική και γονίδια

Το σώμα της έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και οι περισσότεροι εστιάζουν στα οπίσθιά της και οι θαυμαστές της τα περιγράφουν ως τέλεια.
Η σταρ του στίβου αποκαλύπτει πώς τροποποιήθηκε το σώμα της, λέγοντας: «Τρώω πολύ και γυμνάζομαι σκληρά. Πρώτα απ' όλα, πρέπει να ευχαριστήσω τη μητέρα και τον πατέρα μου για τα γονίδιά τους. Ευχαριστώ όλους όσοι πιστεύουν ότι είναι τέλεια. Φυσικά, το σώμα μου με ευχαριστεί, καθώς είναι το μόνο μου εργαλείο. Πρέπει να το φροντίσω» λέει.

«Βάζω στο Instagram πράγματα που μου αρέσουν»

Η εξαιρετική αγωνιστική περίοδος της 27χρονης την έκανε και πάλι να γίνει viral στη Σουηδία και εκτός από τα άλματά της επικεντρώθηκαν και στα οπίσθιά της και τις αναρτήσεις της στα social media.
«Οι άντρες πρέπει να με σέβονται. Το μυστικό μου είναι να είμαι ο εαυτός μου. Δεν βάζω τίποτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ευχαριστήσω τους άλλους. Βάζω πράγματα που μου αρέσουν: το χιούμορ, τον αθλητισμό και το σώμα μου» τονίζει η Σάγκνια.

«Η Ferrari μου είναι το σώμα μου»

Η Κάντι έχει περισσότερους από 250.000 followers στο Instagram και χαρακτηρίζεται η πιο δημοφιλής αθλήτρια της Σουηδίας ειδικά στα social media που κατέχει την πρωτιά.
«Φυσικά θέλω να δείξω το σώμα μου στις φωτογραφίες, γιατί δουλεύω με αυτό κάθε μέρα. Εάν αγοράσεις μια Ferrari, δεν θέλεις να την κρατήσεις στο γκαράζ, θέλεις να τη δείξεις στους ανθρώπους. Έχω το ίδιο πράγμα με το σώμα μου - είναι η Ferrari μου» επισημαίνει.
sputniknews.gr