Είχε απαγορευτεί από το Advertising Self-Discipline Institute (IAP) και αποσύρθηκε αμέσως


Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Οι σχεδιαστές Dolce & Gabbana δέχτηκαν επίθεση μετά από μια διαφημιστική καμπάνια που για κάποιους απεικόνιζε έναν προσομοιωμένο «ομαδικό βιaσμό» πίσω στο 2007

Οι επίμαχες εικόνες, μία από τις οποίες δείχνει ένα μοντέλο με μαγιό να συγκρατείται στο πάτωμα ενώ μια ομάδα μισοντυμένων ανδρών στέκονται γύρω της και την παρακολουθούν, απαγορεύτηκαν λίγο μετά την κυκλοφορία τους για την καμπάνια Άνοιξη/Καλοκαίρι το 2007 και αμέσως αποσύρθηκαν.


Σύμφωνα με το Advertising Self-Discipline Institute (IAP), το οποίο το απαγόρευσε: «Η διαφήμιση που δείχνει μια γυναίκα καρφωμένη στο έδαφος από τους καρπούς από έναν άνδρα με γυμνό στήθος, με άλλους άνδρες στο βάθος να κοιτάζουν, έχει απαγορευτεί.

Η διαφήμιση προσέβαλε την αξιοπρέπεια της γυναίκας, με την έννοια ότι η γυναικεία φιγούρα εμφανίζεται με εξευτελιστικό τρόπο. Η γυναίκα είναι «ακινητοποιημένη και υπόκειται στη θέληση ενός άνδρα. Απαγορεύεται λόγω «της παθητικής και αβοήθητης θέσης της γυναίκας σε σχέση με τους άντρες γύρω της και της αναπαράστασης της κακοποίησης ή της ιδέας βίας εναντίον της».


Το αμφιλεγόμενο shooting από το 2007 έφερε εκ νέου το 2015 στο φως η αμερικανίδα δημοσιογράφος και κριτής του America's Next Top Model, Kelly Cutrone.

Το brand βέβαια είχε ένα σωρό ατοπήματα στις στυλάτες βαλίτσες του, όπως τις δηλώσεις τους πως τα μωρά εξωσωματικής γονιμοποίησης «συνθετικά», κάτι που σύντομα είδε μια σειρά από διασημότητες, συμπεριλαμβανομένου του Elton John και του Ricky Martin να ζητούν μποϊκοτάζ του οίκου μόδας.