Η J-Lo κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ «On the 6» το καλοκαίρι του 1999. Μια μεγάλη επιτυχία από το άλμπουμ ήταν το «If You Had My Love».


Το τραγούδι δέχτηκε αντιδράσεις από την τραγουδίστρια της R&B, Chanté Moore, γιατί η ίδια είχε ένα σχεδόν πανομοιότυπο τραγούδι με το όνομα «If I Gave Love» που ηχογραφήθηκε ένα χρόνο πριν το 1998.

Και τα δύο τραγούδια από τους J-Lo και Moore γράφτηκαν και παρήχθησαν από τον Rodney Jerkins. Λέγεται ότι ο τότε φίλος της Lopez, Diddy, πίεσε τον Jerkins να γράψει ένα σχεδόν πανομοιότυπο τραγούδι.

Οι συνήθειες... κλοπής της εταιρείας όμως χειροτέρευαν όσο περνούσε ο καιρός. Ήταν μια γνωστή φήμη στη βιομηχανία ότι η Jennifer Lopez δεν τραγουδά live. Σε σπάνιες στιγμές όπου η Lopez τραγουδούσε, οι ερμηνείες της ήταν κατώτερες των προσδοκιών, οπότε αν σκεφτείς πως έπρεπε και να χορεύει, ήταν σχεδόν αδύνατο να ανταπεξέλθει,

Όταν επρόκειτο να ηχογραφήσει την πλειοψηφία των τραγουδιών της, η ίδια χρησιμοποίησε φωνητικά κυρίως μαύρων τραγουδιστριών. Η χρήση φωνητικών δεν είναι ασυνήθιστη στη μουσική βιομηχανία. Το θέμα είναι ότι η Lopez πέρασε πολλά φωνητικά από άλλους τραγουδιστές ως δικά της. Ή μάλλον ποτέ κανείς δεν είπε πως οι φωνές που ακούγονται στα τραγούδια της, δεν είναι η JLO ! Τραγούδια όπως το "Play" και το "I'm Real" remix διαθέτουν φωνητικά από την Christina Milian και την Ashanti.

Το μουσικό βίντεο της Jennifer Lopez και της Ja Rule για το remix «I’m Real» κρύβει κι αυτό άλλο ένα... διαμάντι! Η J-Lo χρησιμοποίησε ξανά τα φωνητικά της Ashanti στο τραγούδι και τα πέρασε ως δικά της.



Και έτσι αντί να ηχογραφήσει ξανά το τραγούδι, προτίμησαν να αφήσουν τα demo φωνητικά του τραγουδιού. Αλλά αυτό που συζητιέται πολύ έντονα στο ΤikTok είναι το χαρακτηριστικό τραγούδι της J-Lo «Jenny from the Block».

Η Natasha Ramos, τραγουδά το ρεφρέν, το bridge και τα ad-libs του κομματιού. H Ramos συνέβαλε επίσης με φωνητικά σε πολλά τραγούδια στο τρίτο άλμπουμ της Λόπεζ "This Is Me... Τhen". Βέβαια, όταν οι χρήστες άρχισαν να κακολογούν την συνήθεια της JLO, και πως δεν θα έπρεπε να έχει καν δισκογραφία, η Ramos απάντησε «Λοιπόν, αυτό είναι λίγο σκληρό. Η J.Lo είναι μια από τις πιο σκληρά εργαζόμενες γυναίκες στη μουσική βιομηχανία. Κατά τη γνώμη μου, σίγουρα της αξίζει όλη της η επιτυχία... Απλά κι εγώ άξιζα περισσότερα..."