Μια γυναίκα από το Albuquerque των ΗΠΑ μήνυσε τη Samsung ζητώντας αποζημίωση 1,8 εκ. δολάρια αφού χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για να βγει το κινητό της μέσα από τον κόλπο της όπου παρέμεινε για 96 ώρες.

Η Salma Briant, 39 ετών, ισχυρίζεται ότι καταστράφηκε οικονομικά αφού ο λογαριασμός στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού ανήλθε σε 1.168.000$ και ότι υπέφερε από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή εξαιτίας ενός απίστευτου περιστατικού.

Η Μπριάντ είπε ότι εισήγαγε το κινητό μέσα στον κόλπο της επειδή προκλήθηκε από έναν από τους φίλους της, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι το τηλέφωνο δεν μπορούσε να βγει.

«Ήθελα να δω πώς θα ήταν να έβαζα το κινητό μου σε λειτουργία δόνησης μέσα μου,  αλλά η διασκέδαση, σύντομα αποδείχθηκε εφιάλτης», είπε στο δικαστή Andrew Peterson με δάκρυα.


Ο δικηγόρος Jim McAfee ισχυρίζεται ότι η πελάτης του αναγκάστηκε να υποβληθεί σε καισαρική τομή για να αφαιρεθεί τελικά το κινητό τηλέφωνο λόγω του σχήματος της λεκάνης της και δεν είχε ασφάλιση εκείνη τη στιγμή.

«Η Samsung σίγουρα φταίει εδώ, καθώς δεν προσφέρουν καμία προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν εαν κάποιος πελάτης προσπαθήσει να εισάγει τα προϊόντα της εταιρείας τόσο σε ανδρικές όσο και σε γυναικείες κοιλότητες σώματος», δήλωσε ο δικηγόρος της Salma Briant, Jim McAfee στο δικαστήριο.

Ο εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει αυτήν την υπόθεση αυτή τη στιγμή, αλλά εξήγησε ότι ένας εξωδικαστικός διακανονισμός θα ήταν προτιμότερος.

Η Apple αντιμετώπισε παρόμοια αγωγή το 2014 όταν ένας άντρας προσπάθησε να καταπιεί δεκατέσσερα iPhone και κατέληξε στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση από υδράργυρο. Η Apple τότε αναγκάστηκε τελικά να παραδεχθεί ότι τα προϊόντα της δεν ήταν κατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο και ο άντρας αποζημιώθηκε με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.