Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Εκατομμύρια άνθρωποι σκρολάρουν συνεχώς στις δημοφιλείς πλατφόρμες για να ενημερωθούν αλλά και για να “εισβάλλουν” στην καθημερινότητα διάσημων προσωπικοτήτων που ανεβάζουν συχνά, στιγμιότυπα από την καθημερινότητα τους. Εν τω μεταξύ δεν είναι λίγοι και αυτοί που έχουν κάνει το… ποστάρισμα εργασία, αφού σε συνεργασία με διάφορες εταιρείας, κερδίζουν υψηλά χρηματικά ποσά.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, σε μια εποχή που το internet έχει τον κύριο λόγο, υπάρχουν κάποιοι celebrities που απεχθάνονται τα social media. Στη λίστα που ακολουθεί σας παρουσιάζουμε 8 από αυτούς, καθώς και τους λόγους που δεν θα δείτε σχεδόν ποτέ, κάποια δημοσίευσή τους.
George Clooney

Ο Clooney είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη στο Variety ότι δεν θα μπει ποτέ στο Twitter, επειδή προτιμάει να απολαμβάνει ένα ποτό τη νύχτα. Αποκάλυψε δε ότι φοβάται μήπως πει κάτι «ηλίθιο» και δεν θέλει να είναι αυτό «διαθέσιμο» αργότερα. Πρόσθεσε ότι είναι παράλογο να εκφράσει τις σκέψεις του σε 140 χαρακτήρες και πως δεν καταλαβαίνει γιατί διάσημοι άνθρωποι είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Daniel Radcliffe

Ο ηθοποιός του Χάρι Πότερ δεν θέλει να έρχεται σε αντιπαράθεση με τυχαία άτομα στο Twitter. Υποστηρίζει επίσης ότι όταν ένας διάσημος δημοσιεύει κάθε στιγμή της ζωής του και στη συνέχεια απαιτεί να έχει ιδιωτική ζωή, κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά. Τέλος πιστεύει, ότι η ανάγνωση σχολίων στο διαδίκτυο για το τι έχουν να πουν οι άνθρωποι για εσάς, δεν είναι υγιής.


Mila Kunis

Αν προσπαθήσετε να αναζητήσετε την ηθοποιό Mila Kunis στο Instagram, δεν θα τη βρείτε. Υπάρχουν μόνο σελίδες θαυμαστών και μέχρι εκεί. H Kunis έχει δηλώσει πως δεν θέλει οι άνθρωποι να νιώθουν σαν να τη γνωρίζουν τόσο καλά ώστε να μπορούσαν να έρθουν στο σπίτι της, χωρίς να προσκληθούν. Προτιμά να προστατεύει την ιδιωτική της ζωή, γιατί έτσι νιώθει ασφαλής.
 

Αngelina Jolie

Η διάσημη ηθοποιός αποκάλυψε πως ούτε εκείνη, ούτε τα παιδιά της έχουν λογαριασμό στο Facebook. Αυτό οφείλεται στις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται για την οικογένειά τους, καθιστώντας δύσκολο για τα παιδιά της να εμπιστεύονται και να γνωρίζουν ποιος λέει την αλήθεια.


Kristen Stewart

Η Kristen Stewart έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο Harpers Bazaar, πως αισθάνεται ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα στη ζωή τους αν δεν έμπαιναν στο internet, επειδή τα κοινωνικά μέσα είναι χρονοβόρα. Εάν έχει κάτι να πει, η ηθοποιός χρησιμοποιεί τον λογαριασμό ενός αγαπημένου προσώπου για να το ανακοινώσει, όπως για παράδειγμα το 2020, που χρησιμοποίησε το προφίλ της φίλης της, Dylan Myer, για να συζητήσει τη σημασία της ψηφοφορίας.


Jay-Z

Ο διάσημος ράπερ αλλά και σύζυγος της Beyonce, είχε δηλώσει σε μια σπάνια συνέντευξή του στους Sunday Times, ότι αποφεύγει τα social media γιατί θεωρεί ότι ακυρώνουν την κουλτούρα και πιέζουν τον κόσμο να λέει πάντα αυτό που φαίνεται σωστό. Ο Jay-Z υποστήριξε επίσης ότι μερικές φορές οι άνθρωποι μιλούν με τρόπο που δεν θα μιλούσαν στην πραγματική ζωή.
 

Τina Fey

Η Fey, όπως και η Stewart, θεωρεί πως τα social media απαιτούν αρκετό χρόνο κι εκείνη δουλεύει πολύ. Όταν δεν εργάζεται, θέλει να είναι μαζί με τα παιδιά της. Εάν η Fey έχει λογαριασμό Instagram, δεν έλαβε ποτέ επαληθευμένο σήμα και ο χρήστης που χρησιμοποιεί τον λογαριασμό δημιούργησε την τελευταία ανάρτηση το 2014.


Sandra Bullock

Το 2018, η Bullock είχε αναφέρει πως θα ανοίξει λογαριασμούς στα social media για να τρολάρει τους διάσημους φίλους της. Αργότερα δήλωσε ότι είναι τεμπέλα και τα παράτησε, αφού πιστεύει ότι οι άνθρωποι δεν εκπροσωπούνται αληθινά στο διαδίκτυο κι ούτε θέλει να τραβήξει μια selfie που δεν θα μπορεί να διαγράψει αργότερα αφού θα την έχουν αντιγράψει.