Πολλοί από εμάς διστάζουμε να κυνηγήσουμε τα μεγαλύτερα όνειρά μας. Ίσως νιώθουμε ότι είμαστε πολύ λίγοι, πολύ ανεπαρκείς για να τα κάνουμε πραγματικότητα. Αν όμως ένα παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία, που ξεκίνησε τη διαδρομή του από τα Σεπόλια αντιμετωπίζοντας την ανέχεια και τις κοινωνικές διακρίσεις, έφτασε στην κορυφή του NBA, τα πάντα είναι εφικτά.

Αρκεί να μην περιμένουμε να συμβεί το θαύμα, αλλά να εμπνευστούμε από τις αξίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όπως είναι η ταπεινότητα, η εργατικότητα, αλλά και η πίστη στον εαυτό του. Η νέα συνέντευξη που έδωσε ο MVP , μετά τον αγώνα στον οποίο χάρισε στην ομάδα του, τους Μιλγουόκι Μπακς, το πρωτάθλημα για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, συμπυκνώνει όλες τις αρετές που χρειαζόμαστε, ακόμα και αν αρχίζουμε από το μηδέν.

«Κάθε παιδί να πιστεύει στο όνειρό του»

«Όταν άρχισα να παίζω μπάσκετ, φίλε, δεν το είχα φανταστεί ότι θα έφτανα μέχρι εδώ» δήλωσε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Κάθε παιδί πρέπει να πιστεύει στο όνειρό του, είτε είναι το μπάσκετ είτε οτιδήποτε άλλο, και να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά. Κανένας δεν θα σου πει τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις. Ελπίζω να δώσω ελπίδα σε κάθε παιδί, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ότι μπορεί να τα καταφέρει. Οκτόμιση χρόνια πριν, η μαμά μου πουλούσε πράγματα στο δρόμο και τώρα είμαι στην κορυφή. Ακόμα και αν δεν μου δοθεί άλλη ευκαιρία να ξαναβρεθώ εδώ, είμαι ικανοποιημένος».

Ο Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον Kobe Bryant, που έφυγε από τη ζωή πρόωρα μαζί με την κόρη του στο φοβερό δυστύχημα, σχολιάζοντας τα εξής: «Από τη στιγμή που ο Kobe Bryant πίστεψε ότι θα μπορούσα να γίνω MVP, έπρεπε να το κάνω, να δουλέψω σκληρά. Δεν μου αρέσει να απογοητεύω τους άλλους».

«Από τη στιγμή που ο Kobe Bryant πίστεψε ότι θα μπορούσα να γίνω MVP, έπρεπε να το κάνω, να δουλέψω σκληρά. Δεν μου αρέσει να απογοητεύω τους άλλους»

Η πιο συγκινητική στιγμή της συνέντευξης ήταν όταν, δακρυσμένος, αφιέρωσε τα βραβεία στους αγαπημένους του: τη σύντροφό του, τον γιο του, τους γονείς του, τα αδέρφια του. «Πόσο πολλά θυσίασαν οι γονείς μου για να φτάσω σε αυτό το σημείο… Το έβλεπα κάθε μέρα της ζωής μου» θυμήθηκε, συμπληρώνοντας ότι η επιθυμία του, προτού επιστρέψει στις εντατικές προπονήσεις, είναι να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του. Άλλωστε πρόκειται για μια σπουδαία περίοδο για τον «Greek Freak» και σε προσωπικό επίπεδο, καθώς περιμένει να γίνει πατέρας για δεύτερη φορά.

Δες τη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: