Αν η ένοχη απόλαυσή σου είναι να αντιγράφεις τις τάσεις των διασημοτήτων, σίγουρα δεν είσαι ο μόνη. 


Μια περίεργη τσάντα ή τα καινούρια παπούτσια ενός μεγάλου οίκου γίνονται αμέσως δικά σου, έπειτα από το λανσάρισμά τους από μια celebrity.

Όμως, ενώ όλα αυτά είναι ωραία και καλά όταν πρόκειται για είδη μόδας και ομορφιάς, μπορεί να μην είναι και τόσο καλή ιδέα να δοκιμάζεις τρόπους απώλειας βάρους, που δοκιμάζουν οι αγαπημένες σου διασημότητες. Έρευνα που διεξήγε η Chronomics πρόσφατα αποκάλυψε ότι 1 στους 10 ανθρώπους θυμήθηκε ότι είχε άσχημες συνέπειες έπειτα από δοκιμές προγραμμάτων φυσικής κατάστασης διασημοτήτων.

Για να σε βοηθήσουμε να ξεχωρίσεις ποιες δίαιτες συνίστανται και ποιες είναι πραγματικά επικίνδυνες, σου παραθέτουμε τις χειρόοτερες δίαιτες που ακολούθησαν celebrities, σύμφωνα με τον personal trainer, Max Bridger.


H ΔΊΑΙΤΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΎ

Αυτή η δίαιτα, που δημιουργήθηκε από την προπονήτρια διασημοτήτων Tracy Anderson, και ακολουθήθηκε από πολλές διασημότητες, όπως η Jennifer Aniston, η Lady Gaga και η Gwyneth Paltrow. Η ιδέα πίσω από τη δίαιτα είναι ότι βοηθά στον περιορισμό της λιγούρας, ενώ δε θυσιάζει τα σωστά γεύματα, καθώς οι περισσότερες παιδικές τροφές είναι πλήρεις σε βιταμίνες. Η δίαιτα έχει δύο παραλλαγές. Το ένα είναι να τρως 14 βάζα παιδικής τροφής όλη την ημέρα με την επιλογή ενός υγιεινού γεύματος για ενήλικες στο δείπνο. Η άλλη επιλογή είναι να τρως 3 κανονικά γεύματα για ενήλικες την ημέρα, αλλάζοντας τα σνακ με παιδικές τροφές.

Το πρόβλημα με αυτή τη δίαιτα; Πρώτα απ 'όλα, δεν είμαστε μωρά και είναι σίγουρο ότι αυτή η δίαιτα δε θα μπορέσει να μας ικανοποιήσει μακροπρόθεσμα. Στο τέλος, θα θέλουμε να φάμε φαγητό για ενήλικες και ανάλογες γεύσεις. Επίσης, η δίαιτα δεν είναι διατροφικά πλήρης για ενήλικες, καθώς η βρεφική τροφή στερείται φυτικών ινών, ασβεστίου και βιταμίνης D, που για τους ενήλικες είναι απαραίτητα. Επιπλέον, όπως και σε κάθε άλλη δίαιτα, πρέπει να ελέγχεις τους τύπους της παιδικής τροφής, τον αριθμό των βάζων και τις θερμίδες που καταναλώνεις για να μπορέσει πραγματικά να λειτουργήσει.

Οι περισσότεροι διαιτολόγοι συμφωνούν ότι η δίαιτα με παιδικές τροφές δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τέχνασμα και ότι θα ήταν καλύτερα να ακολουθήσουμε μια δίαιτα πραγματικής ενήλικης τροφής πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως.

THE MASTER CLEANSE

Η Beyonce, πριν από αρκετά χρόνια, χρησιμοποίησε το The Master Cleanse για να χάσει 20 κιλά πριν από τα γυρίσματα του Dream Girls. Η Γκουίνεθ Πάλτροου φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει επίσης τον ίδιο καθαρισμό. Ενώ λειτούργησε προσωρινά για την Beyonce, δηλώνει ότι δε θα το συνιστούσε σε άλλους. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο καθαρισμός είναι πραγματικά ... ακραίος!

Περιλαμβάνει μια δίαιτα 10 ημερών μόνο με υγρά – χωρίς στερεές τροφές. Κάθε μέρα φτιάχνεις μόνη σου μια λεμονάδα από χυμό λεμονιού, σιρόπι σφενδάμου, πιπέρι καγιέν και νερό. Πρέπει, επίσης, να παίρνεις ένα καθαρτικό το πρωί και το βράδυ, ή εναλλακτικά να κάνεις ξέπλυμα με θαλασσινό νερό. Περιττό να πούμε ότι πολλοί από αυτούς που το δοκίμασαν, μίλησαν για πείνα, αδυναμία, απώλεια μυϊκής μάζας και συνεχείς επισκέψεις στο μπάνιο. Οι διατροφολόγοι λένε επίσης ότι αυτή η δίαιτα μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνη. Όχι μόνο λιμοκτονείς, αλλά στερείς από τον εαυτό σου όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά: βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και λίπος.

Το Master Cleanse είναι στην πραγματικότητα απλώς δίαιτα πείνας. Μπορεί να χάσεις κιλά, αλλά θα χάσεις κατά κύριο λόγο υγρά και άπαχους μύες. Επίσης, ζορίζουν τον μεταβολισμό σου με αποτέλεσμα να τον επιβραδύνει για να διατηρήσει τα αποθέματα ενέργειας του σώματός σου (λίπος), αντί να το καίει. Κάθε φορά που κάποιος ακολουθεί ένα εξαιρετικά περιοριστικό πρόγραμμα διατροφής, συνήθως εκφράζει στη συνέχεια μια ακραία υπερφαγία. Αυτός ο συνδυασμός πιθανότατα θα σε κάνει να κερδίσεις επιπλέον βάρος μετά το τέλος της δίαιτας.


Η ΔΊΑΙΤΑ 5:2

Άλλη μία δίαιτα που δοκίμασε η Beyonce και βασίζεται στο να τρως «κανονικά» για πέντε ημέρες την εβδομάδα και στη συνέχεια να υιοθετήσεις μια διατροφή με κάτω από 600 θερμίδες για τις υπόλοιπες δύο ημέρες. Αν και αυτό μπορεί να κάνει θαύματα για όσους αναζητούν μια «γρήγορη λύση», ο Max επιμένει, ότι πολύ σπάνια θα ταιριάξει μακροπρόθεσμα στον τρόπο ζωής ενός ατόμου, παρόλο που είναι ευέλικτο όσον αφορά τις μέρες του fasting.

«Όχι μόνο θα επαναφέρεις το βάρος μόλις επιστρέψεις στην κανονική σου διατροφή, αλλά και ο μεταβολισμός σου πιθανότατα θα επιβραδυνθεί αφού θα αναγκαστείς να μπεις σε κατάσταση λιμοκτονίας», εξηγεί ο ειδικός υγείας και φυσικής κατάστασης. "Το μόνο όφελος που θα μπορούσε να έχει αυτή η δίαιτα είναι να εντοπίσει τις λιγούρες. Αντιμετώπισέ τις μόλις επιστρέψεις σε μια "κανονική" διατροφή και θα μπορέσεις να κερδίσεις κάτι από αυτό.", συμβουλεύει ο Max.