Σε εξωδικαστική συμφωνία με δύο φοιτήτριες ήρθε ο ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο, μετά από μηνύσεις σε βάρος του, σύμφωνα με τις οποίες  τις πίεζε να προβούν σε ακατάλληλες σεξουαλικές σκηνές μπροστά στην κάμερα,  ενώ έκαναν μάθημα υποκριτικής. Προκειμένου να αποσυρθούν οι μηνύσεις, ο ηθοποιός συμφώνησε να πληρώσει 2,2 εκατ. δολάρια.




Αναμένεται από το δικαστήριο η επικύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας. Σε τέτοια περίπτωση, η Σάρα Τίδερ Καπλάν θα λάβει 670 χιλιάδες δολάρια, ενώ η Τόνι Γκαάλ 223 χιλιάδες δολάρια. Το ποσό που απομένει θα δοθεί στους υπόλοιπους φοιτητές, που εμπλέκονται και αυτοί στην υπόθεση, προκειμένου να ανασύρουν τους ισχυρισμούς περί απάτης.

Συγκεκριμένα και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να εκδόσουν μία ανακοίνωση, η οποία θα αναφέρει: «Ενώ οι εναγόμενοι συνεχίζουν να αρνούνται τους ισχυρισμούς, αναγνωρίζουν ότι οι ενάγοντες μίλησαν για σημαντικά θέματα και οι δύο πλευρές πιστεύουν έντονα ότι τώρα είναι μία κρίσιμη στιγμή για να εστιάσουμε στην κακή μεταχείριση των γυναικών στο Χόλιγουντ. Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι κανείς στην βιομηχανία του θεάματος -ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, καταβολών, αναπηρίας, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού, δε θα αντιμετωπίσει παρενόχληση, διακρίσεις ή προκαταλήψεις οποιουδήποτε είδους».



Οι δύο φοιτήτριες του Studio 4 Film School της Νέας Υόρκης είχαν μηνύσει τον ηθοποιό για απάτη και σεξουαλική παρενόχληση ήδη από τον Οκτώβριο του 2020. Μάλιστα, τρεις ακόμα κοπέλες από το τμήμα υποκριτικής είχαν καταθέσει εναντίον του, όμως δεν είχαν προχωρήσει σε μήνυση, καθώς όπως δήλωσαν «φοβήθηκαν για το τι θα ακολουθήσει».   

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, όχι μόνο ο Τζέιμς Φράνκο, αλλά και άλλοι συνεργάτες του, εκμεταλλέυονταν την δύναμή τους ως καθηγητές απέναντι στις μαθήτριές τους, ενώ μάλιστα τους υπόσχονταν πως αν ήταν συνεργάσιμες και έκαναν ό,τι τους ζητούσαν θα τους έδιναν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Όπως αναφέρουν, τα περισσότερα σενάρια που τους δόθηκαν περιείχαν σκηνές από σεξουαλικά όργια.

Ο Τζέιμς Φράνκο φυσικά δεν επιβεβαίωσε τίποτα από όσα κατέθεσαν και αρνούμενος κάθε ισχυρισμό τους, δήλωσε πως «οι περιγραφές τους δεν είναι ακριβείς». Οι δικηγόροι του μάλιστα χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς τους ως «ψευδείς και τοξικούς», ενώ πρόσθεσαν πως: «όσα ειπώθηκαν έχουν τον προφανή σκοπό να λάβουν οι κοπέλες όσο το δυνατόν περισσότερη δημοσιότητα»