Ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας καθορίζουν την επιτυχία στην καριέρα, τα οικονομικά και τις σχέσεις ενός ατόμου.

Ωστόσο, λίγα ήταν τα στοιχεία μέχρι πρόσφατα για την ανδρική σεξουαλική προσωπικότητα που δημιουργεί τις συνθήκες για μία ακμάζουσα σεξουαλική ζωή.

Όπως δείχνει τώρα μια αυστραλιανή μελέτη, οι άνδρες που συνδυάζουν τρία βασικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας έχουν μεγαλύτερη γοητεία στις γυναίκες και κάνουν συχνότερα σεξ (και περισσότερα παιδιά) από άλλους άνδρες.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο διεθνές περιοδικό Personality and Individual Differences , χρησιμοποίησε δεδομένα από μια διαδικτυακή έρευνα στην Αυστραλία, όπου δόθηκε στους συμμετέχοντες ένα τεστ προσωπικότητας “BIG 5” και ζητήθηκαν απαντήσεις για μια σειρά κοινωνικο-δημογραφικών ερωτήσεων.

Το τεστ Big 5, επίσης γνωστό ως μοντέλο πέντε παραγόντων, έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο στη θεωρία ψυχολογικών χαρακτηριστικών για τη μέτρηση των πέντε χαρακτηριστικών που πιστεύουν ορισμένοι ψυχολόγοι ότι αποτελούν τον πυρήνα της προσωπικότητας.
Το Big 5

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η ειλικρίνεια, η ευσυνειδησία, η εξωστρέφεια, η ευγένεια και ο νευρωτισμός.

Ποια χαρακτηριστικά ενισχύουν την γοητεία ενός άνδρα;


Αυτοί είναι οι τύποι προσωπικότητας που συνδέονται συχνότερα με την έντονη σεξουαλική ζωή και μάθετε αν ο δικός σας χαρακτήρας σας βοηθά ή σας εμποδίζει στην κρεβατοκάμαρα:

Εξωστρέφεια και Ευγένεια

Οι άνδρες με αυτόν τον ιδιαίτερο συνδυασμό χαρακτηριστικών συνήθως είναι η ψυχή του πάρτι. Ως εξωστρεφείς, έχουν συνήθως αυτοπεποίθηση, είναι ομιλητικοί και κάνουν γρήγορα νέες γνωριμίες.

Είναι επίσης ευγενικοί, κάνουν φιλοφρονήσεις και είναι συμπονετικοί. Δεν είναι περίεργο ότι οι άντρες αυτού του τύπου έχουν περισσότερες ευκαιρίες για σεξ. Διαθέτουν όλες τις ιδιότητες που οι γυναίκες ανέφεραν ότι είναι πολύ σημαντικές σε έναν σύντροφο .

Εξωστρέφεια και Ευσυνειδησία

Οι άνδρες που είναι πολύ εξωστρεφείς και ευσυνείδητοι, εκτός από τα υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης, έχουν άλλο ένα προτέρημα: είναι αυτοπειθαρχημένοι. Αυτοί είναι άνδρες που εκτιμούν τη συνέπεια, τον αυτοέλεγχο και επιτυγχάνουν υψηλούς στόχους.

Μάλιστα αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που μπορούν να απογειώσουν μία καριέρα και να οδηγήσουν σε οικονομική ευμάρεια.

Αν και μερικοί μπορεί να υποθέσουν ότι η ευελιξία και ο αυθορμητισμός (που σχετίζονται με χαμηλότερα επίπεδα συνείδησης) μπορεί να είναι ελκυστικά, συνήθως κρίνονται από τους συντρόφους ή τους υποψήφιους συντρόφους ως αναξιόπιστα ή λιγότερο επιτυχημένα άτομα.

Ευγένεια και Ευσυνειδησία

Ένας άντρας με αυτόν τον συνδυασμό χαρακτηριστικών θεωρείται συχνά ευγενικός, στοχαστικός, αξιόπιστος και επιτυχημένος. Αν και οι άνδρες αυτού του τύπου μπορεί να είναι λιγότερο χαρισματικοί ή να έχουν χαμηλότερα επίπεδα αυτοπεποίθησης από κάποιον που είναι εξαιρετικά εξωστρεφής, αφήνουν αυτές τις καλές ιδιότητες να μιλούν.